yangın kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Gereç: Yangın kapılarında çoğunlukla çelik yahut bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı elan dayanımlidir.

Yönetmeliklere uyumlu olan bir özge yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve makul bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına göre belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın kabil ivedili durumlarda dâhilen hoppa bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi olağan durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma duvar olmayan bu kilitler sadece yangının negatif etkilerini ciğereriye hapseder.

Başkaca, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Bununla yan yana yangın merdivenlerinin bir yerının münhal olması ve dumandan duygulanım ihtimalini kaldırılmış etmesi yardımıyla binalarda tanıdık yangınlarda can zayiatının olma ihtimali tehlikeli oranda düşmektedir.

Yangın kapısı, bir binada yangın simultane kullanılan bir asayiş önlemidir. Ekseriyetle yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında veya yangınla savaş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın sırasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Bu proje, büsbütün yönetmeliğe uygun şekilde planlanır. Peşi sıra itfaiye icazetını alarak imalat çalışmalemlerine mebdelıyoruz. Montajını yaparak bulunmuş olduğunuz binada daha güvenilir bir saha yaratmaya olanak teşhisyoruz. Bizimle hoppadak iletişime geçerek hizmetimizle müteallik detaylı vukuf alabilirsiniz.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kupkuru olarak belirtilmiştir. Tüm bilgilerin bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine bakarak yangın merdiveni imal buyurmak ve montajını icra etmek binaların yangından korunması midein elzemdir.

Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanların emniyetli ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi sağlanır. Yapılan tetkikat, yangın başlangıcından itibaren sabık 3 dakikalık süre içinde olay yerinin dumanla dolduğu belirlenmiştir. Yeniden sadece 6 dakikalık endamsız bir sürede düzlemın alevlerle kaplandığı tespit edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleneşeli yangın olumsuzluklarıyla kuruluşların derunindeki merdivenler kullanılamaz bir hal allıkır. Böylelikle örgülardan çıkış imkânsız evet. En dobra dalgalı kaçış yolu ise Yangın Çıkış Kapısı yangın merdivenleri sayesinde oluşur. Gönül kaybının en aza indirilmesi evet da ağız ağıza engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın bapsı genellikle 60 an, B sınıfı bir yangın bapsı ise 30 an süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Gelişen teknolojiyle yan yana yangın merdiveni seçenekleri, daha bir araba ciddi hale geldi. Biz Ardan Yangın olarak teknolojiyi her dönem izlem eden bir firmayız.

Yangın Çıkış Kapısı bir binada yangın yerinde insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Tasavvur olarak çeşitleme göstermekle beraberinde partner özellikleri, dayanıklı ve oturaklı binada olmalarıdır. Standart iç kapılara nispeten farklı bir yararlanma ve özellikler barındıran yangın merdiveni bapsı ve modelleri;

Report this wiki page